כבר בשנת 2006 קבע מכון התקנים הישראלי תקן לשערים חשמליים. רכישת שערים ללא עמידה בתקן רשמי מהווה עבירה על החוק והסתכנות בקנס כבד ואחריות אישית של מפעיל השער.
לדברי ה.אשד מנכ"ל שערים (אב-שער) בע"מ: חברתנו שערים (אב-שער) בע"מ מייצרת, מתקינה ומתחזקת את כל סוגי השערים והמחסומים הקיימים. בימים אלו חברתנו מפרסמת פניה לכל הלקוחות שברשותם שערים חשמליים, במטרה להתאים את הציוד החשמלי לתקנים החדשים ולמגנם בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים למניעה פגיעה בנפש וברכוש."
עוד נמסר כי החל משנת 2006 אז הוחל התקן, מוטלת אחריות על כל אחד שברשותו שער חשמלי להתאימו לתקן החדש שכן התקן הרשמי לעניין בטיחות שערים מאפשר לחברות הביטוח להתנער לכאורה מאחריות במקרה של פגיעה בנפש ורכוש בטענה כי השער אינו ממוגן בכל אמצעי הבטיחות הנדרשים לפי תקן. שערים בע"מ מקבוצת מנופי אבי, הינה חברה מומחית ומובילה בסטנדרטים בתחום השרות ללקוח עם ותק מצטבר של 20 שנה במערך שערים, מחסומים אוטומטיים ודלתות על כל סוגיהם.
הראל אשד הוא מומחה בתחום השערים החשמליים | אוטומטיים. יובהר כי האמור במאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי פרטני ומקצועי, לא נועד להחליפו, ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם, באשר כל מקרה ונסיבותיו. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.
שערים חשמליים הופכים יותר ויותר נפוצים ומותקנים בכניסות רבות לחניונים ציבוריים ופרטיים, בצד יתרונות השערים ישנן סכנות הכרוכות בשימוש בהן. בעקבות התרבות הפגיעות בנפש משערים חשמליים שהותקנו ע"י מתקינים שונים ולאור הצורך בצמצום הסכנות אשר יכולות לגרום לתאונות כמו נפילת השער על אנשים ומכוניות,הימחצות ידיים, הילכדות, התחשמלות ועוד הוכרז בחודש אוקטובר שנת 2006 על תקן ישראלי רשמי לשערים חשמליים הקובע סטנדרים חדשים לייצור שערים חשמליים וגם קובע את אמצעי האבטחה שיש להתקין לכל שער חשמלי.