אל תמליץ לחברך מה שלא תיקח לעצמך
גם בשערים חשמליים כמו גם שערים לחניה, מנוע לשער חשמלי, שער לחניה, מחסום זרוע, מחסום לחניה, שער לחניון, ניתן לייעץ או להמליץ לחברינו על מתקין כזה או מתקין אחר אך מאז אוקטובר 2006 אז נכנס לתוקף תקן לשערים חשמליים צריך לחשוב פעמיים אם כדאי לנו להמליץ.
משרד התמ"ת באמצעות מכון התקנים הישראלי אימץ את התקן האירופאי לשערים חשמליים תוך התאמתו לצרכים בישראל. רק מספר חברות בודדות השלימו תהליך של כמעט שנה תמימה אשר הסמיך אותם בסיום התקנת חבילת בטיחות לסמן שער חשמלי בסמל מכון התקנים הישראלי.
כל סוגי השערים והמחסומים החשמליים:
מחייבים סימון שער חשמלי בתו תקן מכון התקנים הישראלי. המרוויחים העיקריים מסימון שער חשמלי בתו-תקן הם הלקוחות הסופיים שכן זו ההוכחה בעבור הלקוחות שהותקן אצלם שער תיקני והם יהיו מכוסים ביטוחית
במקרה של פגיעה בנפש ורכוש. שער שאינו מסומן בתו-תקן חושף את הלקוח לתביעה משפטית, לחקירה פלילית ולהתנערות חברת הביטוח במקרה של פגיעה בנפש ורכוש.
למרות הדברים הללו ניתן למצוא לקוחות רבים אשר מחוסר ידיעה מתקינים שערים חשמליים ומנועים חשמליים תוך התעלמות מדרישות התקן, אין ספק שחובת המתקין לבצע התקנת השער לפי דרישות התקן אך חובתכם הלקוחות כבר במועד בקשת ההצעה לדרוש הוכחת תו-תקן.
שלא יטעו אתכם כי שער שאינו מסומן בתו-תקן הוא שער שאינו תיקני עפ"י הסטנדרטים של מכון התקנים הישראלי. כל שער חשמלי או מחסום זרוע מהווה סכנה ללקוחותיו כמו לעוברי אורח ואסור לנו לסמוך על עצמו ולומר לנו זה לא יקרה, כבר נוכחנו בכמה מקרים בחברות השונות אשר פגעו שערים חשמליים בהלכי רגל. כיצד תדעו שהמלצתכם נכונה? אתם צריכים לפנות לחברת שערים אשר ברור לכם שתקבלו ממנה הצעת מחיר מודפסת, קריאה וברורה בפשטות מילים, לדעת שתקבלו מה שאתם באמת חפצים. חשוב שתקבלו סקיצה ממוחשבת איך יראה השער חשמלי שאצלכם, חשוב שתחתמו על גוון הצבע שבחרתם. מומלץ מאוד שתגיעו לראות את השער החשמלי בתוך תהליך הייצור, הצביעה ועד לשלב הסופי של ההתקנה.
חשוב שבגוף ההצעה ייכתב אילו אמצעי בטיחות יותקנו לשער החשמלי תוך פירוט על חבילת הבטיחות המתאימה לשער שהזמנתם , חשוב לדעת שתקבלו בסיום העבודה דף הוראות נטרול של השער החשמלי, תעודת אחריות, חשבונית על ההתקנה ולא פחות חשוב, חובתכם למלא דף משוב שביעות רצונכם מכול התהליך.